Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки изявленията на Мъск клиентите остават лоялни на Tesla

04 септември 2024, 09:43 часа • 519 прочитания

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, беше подложен на сериозни критики в последно време, след като обяви публично подкрепата си към Доналд Тръмп на предстоящите избори на президент на САЩ. Нещо повече, заговори се, че най-богатият човек на планетата ще стане съветник на кандидата на Републиканската партия при победа във вота през ноември.

"Глас народен, глас Божи": Мъск изпрати торта с този надпис - ето на кого (СНИМКА)

Действията на Мъск засега не се отразяват на представянето на Tesla, която си остава лидер в автомобилната индустрия по един интересен показател. Според проучване на JD Power за първата половина на 2024 г. марката поддържа рекорден процент на лоялност на клиентите от 67,8%. Това означава, че по-голямата част от собствениците на Tesla продължават да остават лоялни към марката, въпреки политическите изявления на Мъск и нарастващата конкуренция.

Въпреки че има лек спад в лоялността към Tesla през 2024 г. в сравнение с 2023 г., намалението е по-малко от 1%. Това предполага, че гъвкавостта на цените и фокусът върху непрекъснатото развитие на електрическите превозни средства помага на компанията да задържи клиентите.

Още: Доналд Тръмп готов да предложи министерски пост на Мъск, ако спечели вота в САЩ?

Конкуренцията на пазара на електрически превозни средства обаче нараства, а играчи като Rivian и Cadillac показват значителен ръст на продажбите. Въпреки това Tesla остава лидер, като държи 50,8% от пазара на електромобили в САЩ.

В същото време обаче трябва да се отбележи, че дялът на марката е намалял с 9,6% през последните шест месеца, което поставя нови предизвикателства пред компанията, особено предвид нарастващата популярност на електрическите модели на китайски и европейски производители.

Стотици нови Tesla бяха открити в обрасло поле

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес