Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Renault показа новия SUV модел Koleos

25 април 2016, 14:57 часа • 3404 прочитания

Моделът няма нищо общо с предшественика си: нов дизайн, нова платформа, нови размери, нови двигатели.

Днес, по време на Beijing International Automobile Exhibition, Карлос Гон, Председател и Главен изпълнителен директор на Groupe Renault Chairman, разкри новия Renault KOLEOS, луксозен SUV с напълно променен дизайн, който ще се продава на 80 пазара по света.

Новият Koleos излъчва мощно присъствие със своите мускулести екстериорни линии, следващи наложения от Talisman и Megane фирмен дизайн. За пътниците в купето той предлага изискан, комфортен интериор, с водещо в класа пространство в купето, включително 289 мм пространство за коленете на пътниците отзад. Новият Koleos предлага по-висока шофьорска позиция с отлична видимост. Сравнена с традиционен седан, позицията на водача в новия Koleos е разположена 150 мм по-високо. Ръкохватките от двете страни на централната конзола са заети от света на офроуд машините, като едновременно с това насищат интериора със спортно усещане.

 

Моделът разчита на технологията 4х4-i, система за задвижване на четирите колела, която улеснява превключването между режимите 2WD, 4WD AUTO и 4WD LOCK. Новият Koleos предлага и висока проходимост с пътния си просвет от 213 мм. Към момента липсва информация за задвижването, но двигателите на Renault са добре известни и едва ли може да очакваме някаква изненада тук.

 

Новият Koleos ще се произвежда в два завода – Пусан в Южна Корея за всички пазари, с изключение на Китай, плюс Ухан, Китай, за китайския пазар.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес