Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предвестници на нови кросоувър и хечбек от Volvo

16 май 2016, 09:35 часа • 1027 прочитания

В Snapchat Volvo публикува тийзър на предстояща премиера, която ще се проведе на 18 май в щаб квартирата на компанията в Гьотеборг. Предполага се, че тога ще бъдат показани предвестниците на компактния клросоувър XC40 и следващото поколение на хечбека V40.

НА една от снимките има надпис „Not your daddy’s Volvo“ („Това не е Volvo-то на баща ти“), като намекът е, че автомобилът ще е предназначен за младите клиенти. От снимката може да се заключи само, че новите модели ще са с характерните за Volvo Т-образни LED дневни светлини, носещи името „Чукът на Тор“.

В основата на машините от „Серия 40“ стои модулната платформа CMA (Compact Modular Architecture), разработена съвместно с китайската Geely. Върху тази платформа ще бъде изградено цяло семейство компактни автомобили, като след кросоувъра и хечбека, шведите ще ни покажат седан и комби.

Моторната гама на новите модели ще се състои от 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Не е изключена появата на хибридна, а в последствие и на електрическа версия.

Бъдещият Volvo XC40 ще застане срещу Infiniti QX30 и Mercedes-Benz GLA, серийният модел ще се появи през 2017 г. Производството му ще бъде съсредоточено в новия завод на марката в Брюксел.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес