Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наследникът на Fiat бе арестуван в Ню Йорк

30 ноември 2016, 11:30 часа • 3086 прочитания

Полицията на Ню Йорк арестувала наследника на концерна Fiat - Лапо Елкан, като му повдигна обвинения в това, че е е имитирал собственото си отвличане. Това съобщава изданието The Daily Beast, което се позовава на свои източници в главното полицейско управление в града.

Според информацията, 39-годишният Елкан, син на един от главните акционери във Fiat в миналото – Джани Аниели, е бил задържан, докато е получавал откуп в размер на 10 000 долара. Полицаите са установили, че Елкан и негов приятел по-рано си организирали парти с големи количества наркотици и алкохол. Двамата се забавлявали няколко дни, но накрая свършили парите.

Бившият топ-мениджър във Fiat решил да излъже роднините си, че е отвлечен. Той съобщил на близките си, че се намира в плен на жена, която ще го убие, ако не и бъдат платени 10 000 долара. Роднините на Елкан реагирали незабавно и занесли парите на уреченото място. Те обаче уведомили и полицаите, които направили засада и задържали Лапо и приятеля му, докато прибирали парите.

Двамата били освободени малко по-късно, като предстои да се явят пред съда, където ще им бъдат повдигнати съответните обвинения.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес