Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

MINI Clubman Concept е близо до конвейра

27 февруари 2014, 09:32 часа • 39946 прочитания

По-дълга с 26 см и близо 17 см по-широка от актуалния MINI Clubman, концепцията излъчва сериозна доза елегантност (дължина 4223 мм, широчина 1844 мм, височина 1450 мм). Четири врати и пет места осигуряват висока практичност и подпомагат активния стил на живот.

 

Погледнати отпред, двата кръгли фара, шестоъгълната радиаторна решетка и сякаш поставеният отгоре покрив категорично подчертават принадлежността на MINI Clubman Concept към семейството на MINI. Радиаторната решетка е много впечатляваща и интегрира предната броня в предната част на автомобила. Бронята е с хромирано покритие, а в радиаторната решетка са вплетени триизмерната структура на хромираните ламели.

MINI Clubman Concept е първото MINI с т. нар. AirBreather отстрани. Впечатляващият двоен спойлер на покрива се откроява най-силно при поглед отгоре. Между двете крила на спойлера е разположена третата стоп светлина, оформена в стила на Формула 1.

 

Най-впечатляващият елемент в задната част са характерните Splitdoors. Типичната рамка на вратите вече не е оформена в ламаринените елементи. Рамката се образува от самата графика на вратите, която обгръща цялата задна част.

 

Също както екстериорът, така и интериорът на MINI Clubman Concept е увеличен до нови размери. Основната дизайнерска тема в интериора е характерната елипса. Най-изразителният елемент в интериора наMINI Clubman Concept е тапицираното с кожа арматурно табло. Правите дюзи на вентилацията са оградени с патинирани посребрени пластини. Между дюзите е разположена осветена повърхност в Black Chrome, на която се изобразяват допълнителни информации за водача и пътника до него.

В зависимост от избраното съдържание или ситуацията на пътя се променя и изображението върху информационната повърхност на средната конзола (160 мм x 150 мм).

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес