Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Lamborghini Veneno изненадващо стана на роудстър

19 октомври 2013, 17:53 часа • 59921 прочитания

Когато Lamborghini показа своя Veneno на автомобилното изложение в Женева, имаше доста спорни реакции. Това обаче не е попречило на италианците да подготвят открита версия на специалния си суперавтомобил. Представяме ви Veneno Roadster.

Това е суперексклузивен модел, който отбелязва 50-ата годишнина на компанията. Той ще бъде произведен в 9 бройки, като цената на всяка една от тях ще бъде 3.3 милиона евро (без ДДС). И въпреки доста солената сума за колата вие няма да получите дори и сваляем покрив, тъй като Veneno Roadster идва само с допълнителни ролбари.



Описван от Lamborghini като „открит състезателен прототип“, суперавтомобилът е задвижван от същия 6.5-литров V12 двигател на Aventador. Мощността обаче е 750 к.с. и се предава към четирите колела посредством трансмисия ISR с пет различни режима. С помощта на подходящите настройки роудстърът може да ускорява до 100 км/ч за 2.9 секунди. Максималната скорост пък възлиза на 355 км/ч.

Масата на автомобила е 1 490 кг, в резултат на което съотношението маса/мощност е 1.99 кг/к.с. По-ниската маса е резултат от олекотената конструкция с карбонов монокок и каросерия, изработена от подсилена с карбон пластмаса. Като изключим липсата на покрив иначе, роудстърът притежава същия ексцентричен дизайн като купето, който от някои е считан за леко прекален.

От Lamborghini потвърдиха, че 9-те бройки на Veneno Roadster ще бъдат произведени през 2014 година.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес