Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на една ера - Chevrolet произведе последното Camaro

18 декември 2023, 13:01 часа • 7564 прочитания

Chevrolet завършва една ера не само от своята история, но и от тази на автомобилната индустрия, като приключи производството на Camaro. Последната бройка от емблематичната спортна кола слезе от конвейера, като това беше версията ZL1 1LE.

Chevy показа злобния Camaro ZL1 с 640 к.с. (видео)

Задвижвано от мощен 6,2-литров V8 двигател с компресор, който произвежда впечатляващите 660 конски сили, последното (поне в този му вид) Camaro отдава почит на любителите на ръчните скорости. Решението да се предложи механична скоростна кутия е доста любопитно решение, като се има предвид доминирането на автоматичните трансмисии сред американските купувачи на Camaro.

Chevrolet признава, че Camaro „е продукт, роден от страст, с богата история, която е натрупала глобална база от фенове. По-специално шестото поколение въплъщава атлетизъм, увереност на пътя и господство на състезателна писта".

Още: Историята на легендарен модел на Audi приключи след четвърт век

Скот Бел, вицепрезидент на Chevrolet Global, увери феновете, че докато Camaro се сбогува без непосредствен наследник, историята на легендарния модел далеч не е приключила. Все още обаче не са разкрити подробности за следващата итерация, включително неговия сегмент, както и евентуална дата на пускане.

С приключването на производството на последното шесто поколение Camaro, напълно логично феновете са любопитни за бъдещето на този емблематичен спортен автомобил. Краят на Camaro оставя празнота в гамата на Chevrolet, предизвиквайки редица спекулации. Ясно е, че моделът ще има електрифицирано бъдеще, но някои слуховете твърдят, че той ще се превърне в SUV, което със сигурност няма да се хареса на голяма част от любителите на спортни коли.

Продажбите на електромобили растат, но и проблемите става все повече

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес