Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайците си повярваха. Това струва $1,85 млн.

27 април 2016, 09:42 часа • 6331 прочитания

Кой би платил цената на Lamborghini Veneno за SUV, произведен в Китай, за който никога не сте чували? Казва се IAT Kalman.

Отвън, IAT Kalman изглежда като ранна версия на многофункционалния стелт изтребител F-117. Купето му е изработено от няколко триъгълни панели, боядисани в черен мат. Това би могло да е добро решение за отразяване на вълните от радарите, но едва ли ще остане незабелязан от органите на реда. Особено, след като разберат колко струва.

В китайски пари това са 12 млн. юана. В нормални пари - $1 850 000. Опциите са отделно.

 

Моделът, показан на изложението в Пекин, е работещ тестови прототип. Плановете са да бъде пуснат в лимитирано производство. А за база е използван Ford F-450. Докато новият F-150 използва алуминий, това старо изкопаемо е направено от яко стомана. Под капака на IAT Kalman е монтиран 6,8-литров V10 с мощност 362 к.с.

 

Интериорът е комбинация между този на пикапа и на удължена лимузина. Пълен кич. Таблото отпред е тапицирано с Алкантара и златни акценти. Отзад е дори по-пошло. Изглежда само седалките са на ниво, но могат ли да се сравняват с тези в Lambo? Освен с цената си. Наистина е странно какво прави това китайско творение 25 пъти по-скъпо от Super Duty.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес