Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиляди нови електромобили гният в полета в Китай (ВИДЕО)

21 юни 2023, 16:34 часа • 8628 прочитания

Любопитно видео се появи в YouTube, като в него е заснето истинско „гробище“ на чисто нови електрически превозни средства. Те са зарязани да гният на поле в китайския район Ханджоу.

Колите са от местните марки Geely, Neta и BYD, като техният брой надхвърля 10 000. От стоенето на открито електрическите автомобили са покрити прах и мръсотия, а колелата им са се сраснали с тревата. Интериорът на машините обаче е в идеално състояние, тъй като е покрит с фабрично фолио.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1SEfwoqKRU8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Причината за изоставянето на автомобилите не е ясно, но според авторът на видеото, това се дължи на презакищанетго на китайския пазар. Повечето местни производители следват плановете си за брой машини, които трябва да слязат от конвейера, без да се интересуват дали те ще бъдат закупени.

Освен това, китайските марки често увеличават обема на произведените електрически превозни средства, тъй като по този начин получават данъчни облекчения от местните власти. И съдбата на оказалите се излишни автомобили почти винаги е една и също – те са изоставени на произвола на природата, а по-късно биват унищожени.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес