Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Google спря да поддържа автомобилите в Русия

26 септември 2024, 17:00 часа • 508 прочитания

Ограниченията за създаване на нови акаунти в Google в Русия засегнаха и шофьорите, използващи мобилни услуги на компанията като Google Maps и Android Auto. Така те ще се сблъскат с редица проблеми при използването на някои функции на автомобилите си.

Още: Какво не бива да прави шофьор в задръстванията

На първо място за застрашени навигационните услуги, тъй като Google Maps е един от ключовите инструменти за шофьорите за планиране на маршрути и избягване на задръствания. Ограниченията за нови регистрации и възможни проблеми с оторизацията ще попречат на новите потребители да имат достъп до карти или навигация.

Водачите, които вече са регистрирани в системата, все още могат да използват услугите, но няма гаранция, че тази опция ще се запази и в бъдеще.

Още: Google ограничи създаването на нови акаунти за руски потребители

Заради ограниченията Министерството на цифровото развитие препоръча на потребителите да създават резервни копия на данните и да търсят алтернативни методи за удостоверяване. Това е особено важно за шофьорите, тъй като загубата на достъп до услугите на Google може значително да усложни ежедневното пътуване. Едно решение може да бъде да преминете към други навигационни приложения, като Yandex.Navigator или Maps.me, които не зависят от Google.

В допълнение към навигацията, шофьорите могат да загубят достъп и до Android Auto - система, която позволява функциите на смартфона да бъдат интегрирани с бордовия компютър на автомобила. Това може да засегне услуги като гласови команди, слушане на музика и безопасно използване на смартфон по време на шофиране.

Трикове, с които да направите своя смартфон по-бърз

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес