Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Fiat напомни за себе си със странния FCC4

30 октомври 2014, 09:11 часа • 36592 прочитания

Автомобилното изложение в Сао Паоло се оказа доста интересно, след като все по-голяма част от компаниите разпознават бразилския пазар като особено важен за бъдещ растеж. Така, след сериозно затишие, Fiat предпочете това изложение, за да напомни за себе си и дизайнерския си отдел. Творението им се нарича FCC4 и изглежда доста привлекателно. Отпред. Отзад обаче нещата стават повече от странни, защото формите се доближават до тези на пикап.

 

Описан като „четириврато купе с приклюенски дух“, FCC4 ни представя странна смес между пикап отзад и Range Rover Evoque отпред.

 

Предната маска е доста агресивна, а дългите LED фарове, заедно с фаровете за мъгла и дневните светлини ме карат да се замисля за Juke. Челното стъкло е силно наклонено, а „плаващият“ покрив създава профил, характерен за купе моделите. За съжаление това много добро впечатление завършва, когато видиш концепцията отзад: странно задно стъкло и асиметричен багажник с две различни врати.

Fiat бе доста сдържан по отношение на спецификациите, задоволявайки се да каже, че концепцията е дълга 5000 мм, широка е 1940 мм и е висока 1600 мм.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес