Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ferrari ще предложи кросоувър през 2021 г.

08 юли 2017, 09:56 часа • 4321 прочитания

Компанията Ferrari все пак работи върху кросоувър, който ще се появи на пазара през 2021 г. Това съобщава изданието Car, като допълва, че моделът на италианците ще получи хибриден силов агрегат.

Според информацията на изданието, което се позовава на свои източници в Маранело, машината носи кодовото име F16X. От компанията признават, че това няма да бъде кросоувър или всъдеход в пълния смисъл на думите, а по-скоро ще представлява "високо купе с 5 врати".

Машината ще бъде изградена на същата алуминиева платформа, която Ferrari използва за приемник на модела GTC4 Lusso. От този автомобил ще бъде взаимствана и системата за задвижване на четирите колела. Като габарити обаче F16X ще бъде по-голям.

Предполагаемият външен вид на Ferrari F16X.

Задните врати на кросоувъра ще се отварят срещу посоката на движение, като ще отсъстват централни стойки. Задвижването ще бъде хибридно, като в агрегата ще участват бензинов двигател и електромотор.

Очаква се моделът на Ferrari да стъпи на пазара на цена от 350 000 долара. С негова помощ в Маранело се надяват да удвоят продажбите си до 16 000 бройки на година.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес