Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брутална визия: Jaguar F-Type SVR

23 януари 2016, 12:32 часа • 8862 прочитания

Не бе опазен и този изключително красив автомобил. В мрежата изтекоха снимки и малко инфо за новия F-Type SVR, който пленява със своята визия.

Британският супер автомобил наводни нега през холандския сайт Autovisie. Първият поглед към автомобила става през дигитална версия на брошурата на модела. Лоши холандци, но на кого му пука? Особено когато става дума за F-Type с почти 600 „коня“!

 

Макар сочната информация и снимки да не са официални (все още), инженерите на SVR са успели да напомпат 5,0-литровия суперчарджнът V8 до 575 к.с. Това ще рече с 25 к.с. повече спрямо версията R. Въртящият момент вече е 700 Нм, което е само с 19 Нм повече от R-ката. Не че всичко това е било необходимо, но всеки, който е свързан с автомобилния свят е съгласен, че колкото повече – толкова по-добре.

 

Вероятно ще възникне веднага въпроса за задните гуми, но той не е на дневен ред, тъй като F-Type SVR е със задвижване на четирите колела. Да, знам, сравнението с Porsche 911 Turbo S е очевидно, но и също толкова безсмислено.

 

Макар увеличението в мощността да не е драматично, в динамично отношение инженерите са извлекли много повече. Сега спринтът на SVR до 100 км/ч трае само 3,7 секунди, което е -0,4 сек спрямо времето на F-Type R AWD. Максималната скорост на модела е 200 мили/ч, което ще е рече 322 км/ч. Трансмисията е 8-степенна ZF, докато „ръчката“ остава само за V6 версията на F-Type.

 

За отличната динамика е спомогнал и фактът, че SVR е свалил от талията си 43 кг. Това е станало благодарение на керамични спирачки, ковани алуминиеви джанти и титаниева изпускателна система. Аеродинамичните елементи са видими, но има нещо, което трябва да бъде спомената задължително: версия Cabriolet SVR с 312 км/ч максимална скорост!

Подробности: съвсем скоро.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес