Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW прави конкурент на Mercedes-Maybach и подготвя Х7

21 март 2016, 19:04 часа • 6901 прочитания

Баварската компания обяви намерението си да представи модел, който ще бъде позициониран над Серия 7.

След като днес стана ясно, че баварците работят по Х7 още от 2013 г., Клаус Фройлих, развоен директор на BMW, заяви пред Automotive News, че компанията разработва нови модели, чиято цена ще е 150 000 евро и отгоре. За да придобиете представа за ценовия диапазон, най-скъпата Серия 7 в Германия е 750Li xDrive, чиято цена започва от 115 100 евро. Скоро палмата ще отиде приз M760Li Exellence, който дебютира преди седмици в Женева. Но Клаус говори за нещо друго.

 

Той намеква за още по-луксозна лимузина, която да застане директно срещу Mercedes-Maybach. Не е ясно дали говори за още по-луксозни изпълнения на Серия 7, или BMW готви изненада с напълно нова моделна серия, като Серия 8. Може да става въпрос именно за втория вариант, защото специалистът отбелязва, че баварците „няма да правят 4 или 5 междуосия с различна дължина и да добавят различни хром пакети.“

Най-вероятно ще разберем какво имам предвид Фройлих, когато по-късно през годината бъде представено BMW 7 Series Centennial Edition. Това ще е лимитирана серия, създадена в чест на 100-годишния юбилей, който ще е с по-премиум интериор, специално екстериорни детайли и пребогато оборудване.

В същото време стана ясно, че през 2019 г. на пазара ще се появи BMW X7. Той се разработва от 2013 г. Вероятно в края на 2017 г., когато ще се проведе автосалона във Франкфурт, ще видим прототип на Х7, а година след това е серийният модел. Той ще се произвежда в щатския завод на BMW в Спартанбург.

Моделът ще бъде изграден върху модулната платформа CLAR, която сега се използва от Серия 7. Предстоят интересни времена.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес