Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българска търговско промишлена палата връчи годишните си награди

03 декември 2018, 20:50 часа • 3985 прочитания

Българска търговско промишлена палата (БТПП) връчи своите годишни награди. Церемонията се провежда за 25-и пореден път, предаде репортер на БГНЕС.

Статуетките с фигурата на „Хермес" са дело на известния скулптор Ставри Калинов. Победителите са излъчени сред 6500 фирми,които формират 83% от БВП на страната

Палатата връчи отличия на посланик, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медия и журналист.

Наградени:

Черногор Агро ООД- първо място в категорията „Топ 100 фирми, класирани по нетните приходи от продажби за 2017/2016 г.

Билдникс ЕООД – първо място в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв.собствен приход през 2017 г.

Градус – 1 ЕООД – победител в категория „50 фирми, класирани по измерението на печалбата през 2017/2016 г.

Асоциация на интериорните дизайнери е победител в категорията „Браншова организация“ за принос при постигане целите и задачите на БТТП.

Отличие получи Бургаската търговско-промишлена палата

Джан Хаиджоу,посланик на Китайската народна република

Улрике Щрака, съветник по търговските въпроси на посолството на Австрия

Медия: btv Новините

Журналист: Венцислав Генков, информационна агенция и в. „Монитор“.

Специално приветствие и равносметка за постигнатото пред гостите и бизнеса отправи председателят на БТПП Цветан Симеонов. Като голям проблем през тази година той открои „престараването на българските институции по отношение на европейския регламент за защита на личните данни (GDPR). На това предизвикателство БТПП отговори своевременно, за да направи работата на членовете си по-лесно и по-достъпно.

Церемонията уважиха вицепремиерът Екатерина Захариева и социалният министър Бисер Петков.

„Като външен министър вярвам, че когато между две държави има добри отношения, няма политик, който да ги развали“, смята Захариева.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес