Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов и Горанов с коментар за еврозоната, банките, лева и еврото

21 април 2020, 11:56 часа • 5333 прочитания

България не е пострадала финансово, а влизането в чакалнята на еврозоната води и до влизане в банковия съюз, където парите са под общ контрол. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет в отговор на питане на "7/8" ТВ.

Министър-председателят поясни, че при влизането в чакалнята на еврозоната, влизаме и в банковия съюз и така никъде не може да стане нищо. По думите му това дава гаранция за абсолютната прозрачност и на българските банки.

На въпрос относно новото ръководство на Българската банка за развитие (ББР), Борисов поясни, че изцяло е възложил на финансовия министър да се занимава с кадрите в банката.

Владислав Горанов от своя страна обясни, че заедно с икономическия министър Емил Караниколов са търсели хора, които имат опит в банковото дело.

По думите на Горанов, без да се мине в чакалнята на еврозоната, няма как да се стигне до еврото. Според Горанов не се поставя под съмнение ползата от влизането на страната ни в чакалнята. Горанов каза и че свободно и без ограничения БНБ ще изпраща левове в ЕЦБ и ЕЦБ ще връща евро в БНБ.

Темата продължава и в този материал.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес