Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Важна информация за концерта на Лени Кравиц и фестивала Spice Music Festival в Бургас

31 юли 2024, 18:12 часа • 5555 прочитания

Само два дни остават до шестото издание на SPICE Music Festival 2024, който на 2 и 3 август отново ще събере изпълнителите на най-големите хитове на 90-те и феновете им в района на Морска гара Бургас. 

В първия фестивален ден – 2 август, на сцената на фестивала ще се качат 2 Unlimited, Haddaway, Fragma, Groove Coverage, KLF feat. GODDESS, Wanda Dee и Evi Goffin ex-Lasgo. А на 3 август атмосферата ще нажежат с хитовете си Panjabi MC, Captain Hollywood Project, E-Type, John Newman, Gareth Gates, David Tavare и Italo Brothers.

Три дни след фестивала – на 6 август, в същата фестивална зона от 20.00 часа ще се състои големият концерт на мегазвездата Лени Кравиц, за който се очакват над 12 000 посетители, съобщават от Община Бургас.

Още: Хипнотизираща красавица ще подгрява Лени Кравиц в Бургас на 6 август (ВИДЕО)

За по-голяма сигурност 

С цел осигуряване на подходящи условия и гарантиране сигурността на всички фенове на 2 и 3 август ще бъде обособена специална паркинг зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I" в диапазона от 16:00 до 8:00 часа. Паркинг зоната ще работи и за концерта на Лени Кравиц на 6 август, отново от 16:00 до 8:00 часа на 7 август. Капацитетът ѝ е за около 120 автомобила. Това стана ясно на среща между представители на Община Бургас, служители на реда, контролни органи и институции, ангажирани с провеждането на фестивала. 

За по-голяма безопасност временно ще бъде ограничено движението от кръговото кръстовище на хотел "Приморец" в посока Морска гара. Това ограничение ще бъде въведено от 8:00 часа на 1 август до 8:00 часа на 7 август, за да обхване дните и на двете музикални събития.

Поради очаквания голям брой посетители, входът за концерта на американската рок звезда Лени Кравиц ще бъде изнесен по-напред - откъм Морската градина покрай хотел "Приморец", за да се избегне струпването на толкова много хора на улицата до Магазия 1.

За Spice Music Festival и за концерта на Лени Кравиц могат да се ползват и другите паркинги в града - Паркинг "Гурко", Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос".

Още: Никос Вертис покорява Варна на 24 август

За удобство на всички меломани, които през настоящия уикенд ще посетят Spice Music Festival, общинският превозвач "Бургасбус" ще осигури допълнителни курсове на линиите Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на петък срещу събота и в нощта на събота срещу неделя, като часовете на тръгване ще бъдат в 00:30 и 01:30 от начални спирки - терминалите в ж.к. "Меден рудник", ж.к. "Изгрев" и ж.к. "Славейков". 

Същите извънредни курсове ще бъдат изпълнени и след концерта на Лени Кравиц следващия вторник - 06.08.2024 г. В Бургас функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници всяка нощ в интервала от 23:30 до 04:00 часа. Пътниците могат за удобство да ползват и мобилното приложение: https://transport.burgasbus.info/, с което да следят в реално време графика на градския транспорт. 

По време на срещата организаторите призоваха заведенията и търговските обекти около Морска гара и централните части на града да бъдат подготвени за големия брой гости на Бургас.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес