Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Джасим показа липсата на организация при ваксинирането на учителите

04 февруари 2021, 14:53 часа • 2788 прочитания

Учителят по история Емил Джасим разказа във Facebook за тоталната липса на организация при ваксинирането на преподавателите у нас.

"От края на декември очаквам всеки ден информация за това кога с колегите ми ще бъдем ваксинирани", написа той вчера (4 февруари), като уточни, че на два пъти са били събирани списъци, но първите два пъти институциите са "забравили" частните училища.

"В момента по двете национални телевизии - бТВ и Nova - министърът на образованието и зам.-министърът говорят за ваксинирането на учителите така, сякаш на ден се ваксинират хиляди учители, докато всъщност в София все още няма никаква информация за това кой кога подлежи на ваксинация", добави той.

По думите му "информацията е в най-добрия случай от днес за утре."

"Основна теза им е, че учителите са безотговорни, защото не искат да се ваксинират, а всъщност причината е пълната липса на адекватна комуникация от страна на държавата по темата. Информацията, ако изобщо дойде, идва със закъснение, организацията е абсурдна и неясна. В същото време няма никаква яснота какво ще се случва с външното оценяване след 4-ти и след 10-ти клас. Това е пълен фалит на държавността", категоричен беше учителят. 

Днес (4 февруари) той допълва, че след първата му публикация, на училищния мейл е пристигнало искане за още един "актуализиран списък на желаещите да бъдат ваксиниране от Вашата образователна институция, както и списък на лицата, на които вече е поставена ваксина".

"Сигурно пак са ни "забравили", нямам друго обяснение за късния час", иронизира учителят.

Публикураме пълния му разказ без редакторска намеса:

След статуса ми вчера за тоталната липса на организация на ваксинацията на учителите, дойде мейл в училищната поща, пуснат в 1846 ч (т.е. извън всякакво работно време), с който поискаха (цитирам дословно) "актуализиран списък на желаещите да бъдат ваксинирани от Вашата образователна институция, както и списък на лицата, на които вече е поставена ваксина".

Сигурно пак са ни "забравили", нямам друго обяснение за късния час.

Това е ТРЕТИЯТ списък, който искат от 23.12.2020 досега.

ТРЕТИЯТ.

Явно предишните два, в които има три имена, ЕГН, личен телефон и име на личен лекар не са достатъчни.

В този искат да се попълнят два документа:

1. Списък лица за ваксиниране от частни образователни институции и ЦПЛР.xlsx - попълван вече ДВА пъти.

2. Списък лица ВЕЧЕ ваксинирани от частни образователни институции и ЦПЛР.xlsx - такива няма как да има, защото очевидно не сме ваксинирани. 🤦🏻‍♂️

Ако всичко това ви звучи абсурдно, то чакайте да видите как ще се случва ваксинацията - ще ни викат по един или по двама на определени адреси в определен от тях час от днес за утре.

На някои колеги от други училища (разбира се, държавни, защото в коридорите на МОН "частник" е все още обида) им се обадили късно вечер, с което не е имало как да реорганизират часовете си за следващия ден.

5000 (по думите на Фандъкова) са учителите в София, които искаме да се ваксинираме.

Ако имаше някаква нормална организация, трябваше да сме ваксинирани за макс 10 работни дни.

Но явно просто толкова могат.

Нямам друго обяснение.

#ИдватИзбори

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес