Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Невероятната Грейс Адамс" - eмоционален роман за жените, които дръзват отново да се превърнат в своята най-добра версия

12 август 2024, 13:48 часа • 1108 прочитания

"Невероятната Грейс Адамс" (Издателство "Хермес") е емоционален роман за жените, които дръзват отново да се превърнат в своята най-добра версия въпреки всички и всичко.

За книгата

Грейс Адамс попада в задръстване в Лондон в един от най-горещите летни дни. И то точно когато трябва да занесе тортата-изненада за шестнайсетия рожден ден на дъщеря си, макар самата тя да не ѝ говори, а съпругът ѝ да иска развод. Грейс е на четиресет и пет – възрастта, на която според „Гардиън“ хората са най-нещастни, и се чувства все по-недоволна, неразбрана и невидима. Но в този ден вече всичко ѝ идва в повече и тя слиза от колата, оставя я насред задръстването, въпреки протестите на останалите изумени шофьори, и просто си тръгва. Не за да избяга от собствения си живот, а точно обратното – за да се върне към него.

Още: Откъс от "Истината за храната", Тим Спектър

Защото някога Грейс Адамс е била невероятна. Красива и амбициозна, полиглот, владеещ пет езика, тя вярва, че може да сбъдне и най-смелите си мечти. Запознава се с бъдещия си съпруг, Бен, на лингвистично състезание, а малко след това става водеща на популярно телевизионно предаване. Безоблачното им семейно щастие обаче внезапно е помрачено, тя загубва работата, съпруга си, а скоро и себе си.

Но дали в нея все още няма частица от предишната безстрашна и дръзка Грейс, готова да покори света? Въоръжена с торта в ръка, тя ще прекоси лондонските улици насред екстремната гореща вълна, за да напомни на всички – и най-вече на самата себе си – коя е всъщност.

Тим Спектър представя "Истината за храната"

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес