Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майк Викинг разкрива "Изкуството на датския начин на живот"

26 септември 2024, 11:27 часа • 502 прочитания

На 1 октомври излиза новата книга на Майк Викинг "Изкуството на датския начин на живот" (издателство "Хермес"). 

Хюга - новото име на щастието!

За книгата

Прекарваме около една трета от живота си на работното място и ето защо е толкова важно да сме по-щастливи там. Тази книга ще ви помогне да работите и да живеете като най-щастливите хора на света!

Още: Излиза "Моят хюга дом" от Майк Викинг

В някои отношения датският начин на живот изглежда като утопия: датчаните се наслаждават на най-дългите летни отпуски и на най-уютните хюга зими. Но те не са щастливи само в свободното си време. Почти две трети от датчаните се чувстват удовлетворени от работата си, а петдесет процента казват, че ще продължат да работят, дори и ако спечелят от лотарията. Кои са техните тайни съставки на щастие на работното място? Можем ли и ние да живеем като тях?

Майк Викинг се завръща с нова книга за щастието

Майк Викинг, любимият на всички експерт по щастието, ни споделя детайли от датския начин на живот, които да ни вдъхновят да открием как да бъдем по-щастливи на работното място. Наред с това той ни предлага съвети за малки, но ефективни промени, с които да повишим професионалната си удовлетвореност.

Цитати за щастие от "Малък наръчник по люка"

За Майк Викинг 

Майк Викинг основава първия в света Институт за изследване на щастието през 2013 г. в Копенхаген, Дания. Освен това е сътрудник изследовател към Световната база данни за щастието и член на консултативния съвет към Политиките на Световния доклад за щастието на ООН.

Още: 3 правила за щастливи спомени

Майк Викинг е консултант по въпросите на щастието и как да използваме материалното богатство за по-качествен живот. До момента е изнасял доклади в над четиресет държави, a вестник Таймс го описва като „най-щастливия човек на света“.

Притежава диплома по бизнес и политически науки, работил е за Министерството на външните работи на Дания. Автор е на световните бестселъри „Малък наръчник по хюга“, „Малък наръчник по люка“, „Изкуството да създаваме спомени“ и „Изкуството на датския начин на живот“.

Как да планираме и запомняме щастливите моменти

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес