Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Лудогорец пак удари шестица от тотото

18 юни 2024, 07:00 часа
Реклама

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

Лудогорец продължава да доказва как трябва да функционира голям български клуб. Разградчани не са най-обичаният отбор по родните ширини. В годините назад техни действия са изглеждали като атестат за високомерие, надменност и неуважение към съперника, с което "орлите" си изградиха лоша репутация.

Лудогорец знае какво да купува и как да продава

Едно обаче не може да им се отрече. Ръководството на хегемона в Първа лига води перфектна трансферна политика в последните няколко сезона. Доказателство е продажбата на Игор Тиаго в Брюж за над 10 милиона евро, а впоследствие бразилският таран стигна до Висшата лига. Преминаването на нападателя в Брентфорд за около 30 милиона евро отново напълни касата на Лудогорец заради клауза в договора, която осигурява процент на "зелените" от всяка следваща продажба.

ОЩЕ: АНКЕТА: Кой ще спечели Евро 2024?

Квадво Дуа пише приказка с Швейцария

По всичко изглежда, че скоро ще станем свидетели на Тиаго 2.0. Асът на "орлите" Квадво Дуа блести за своята Швейцария на Евро 2024 и привлече вниманието на редица европейски клубове. 18-ката в селекцията на Мурат Якин откри резултата в 12-ата минута срещу Унгария и зададе тон за ценен успех.

Освен попадението Дуа впечатли с още няколко добри отигравания и оправда доверието на треньора, който остави състезателите на Милан и Монаков - Ноа Окафор и Емболо, на скамейката, за сметка на 27-годишния футболист на разградчани. Трябва да се отбележи също, че Дуа се разписа в едва втория си мач за националния си тим.

Квадво Дуа

Кариерата на Дуа

Това е преломен момент в неговата кариера. Той е роден в Лондон, с родители от Гана, но семейството напуска Острова, когато е на около две години, и се установяват в Берн. Присъединява се към академията на отбора от родния си град Йънг Бойс, но не прави впечатление на първия тим. Следващите няколко години прекарва под наем в различни втородивизионни швейцарски клубове. И там обаче не е особено резултатен, докато един сезон с Вил не убеждава Санкт Гален от швейцарската Суперлига да подпише с него. Силната му кампания там му носи трансфер в Нюрнберг във Втора Бундеслига, а миналото лято акостира в Разград и направи страхотен сезон.

Останалите бижута в Разград

Oще преди Европейското се появиха информации, че петкратен шампион на Германия вади милиони за Квадво Дуа. Сега той вдига цената си ежедневно и ако продължава по същия начин, "орлите" могат да приберат седемцифрена сума за своята звезда. В допълнение към това, на "Хювефарма Арена" пребивават още бижута.

Якуб Пьотровски

Якуб Пьотровски е другият участник на Евро 2024 от Първа лига. Халфът вече записа първите си минути за Полша на шампионата при загубата от Нидерлания. Към Пьотровски и Дуа трябва да добавим и Бърнард Текпетей, който според авторитетния сайт Transfermarkt е най-скъпият играч на Лудогорец, оценяван на 6 милиона евро.

Засега ръководството на "зелените" е решило да стопира изходящите трансфери. Само много добри оферти биха подтикнали разградчани да променят намеренията си. Простата сметка показва, че Квадво Дуа, Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей могат да донесат минимум 25 милиона евро на българския шампион. Имайки предвид, че тримата общо са пристигнали в клуба за около 5 милиона евро, можем да обобщим така: "Лудогорец пак удари шестица от тотото".

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Прозрачността в ЦСКА свършва до въпроса #КОЙ?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес