Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: Без ЦСКА и Левски в Европа - за пръв път от 9 години! Какви са причините? (ВИДЕО)

04 юни 2024, 07:00 часа
Реклама

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

ЦСКА последва съдбата на Левски и остана извън евротурнирите. „Червените“ отпаднаха след болезнена загуба в баража от ЦСКА 1948 и няма да играят в Европа. Спортните редактори на Actualno.com Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров коментират поредния нулев сезон за „червени“ и „сини“.

Пропадането на ЦСКА

„Резонно е с оглед на всички проблеми, които има в клуба – лоша дисциплина, липса на централен нападател, липса на какъвто и да било професионализъм. Това даде отражение и ЦСКА е извън Европа. Феновете до последно се надяваха, че късметът ще се обърне, а всъщност се обърна колата и сега ще трябва да изпият горчивата чаша“, заяви Бойко Димитров.

„Не знам дали това е резултат само от управлението на Гриша Ганчев. Преди 7-8 месеца в ЦСКА се чудеха кой нападател да пуснат в игра, а сега, в най-важните моменти, останаха без типичен таран. Дори най-добрите футболисти на „червените“ се представят зле. Нито Линдсет, нито Хайнц блеснаха. Дали в този мач с ЦСКА 1948 играчите на „армейците“ осъзнаха какво е да носиш тази фланелка?“, допълни Джем Юмеров.

„Лично за мен това беше най-срамният финал на сезона за ЦСКА в цялата история на клуба. Преди няколко години Гриша Ганчев заяви, че Нестор Ел Маестро и Стамен Белчев са неговите любими треньори. Даде им шанс в последния си сезон в ЦСКА и видяхме какъв е крайният резултат“, категоричен бе Стефан Йорданов.

Управлението на Гриша Ганчев

Данаил Ганчев Гриша Ганчев

„В края на миналия сезон 70-80 процента от настоящите футболисти на ЦСКА се бориха за титлата при Саша Илич. Сега се вижда коренно различен отбор. Аз си го обяснявам с разхайтеността в съблекалнята, липсата на професионализъм. Всеки си прави каквото иска и затова основна вина има ръководството. Може би се измори предишното ръководство и се стигна до тази ситуация, в която никой не може да овладее съблекалнята“, сподели Димитров.

„Със сигурност намеренията на фамилия Ганчеви са били добри. Те спасиха клуба от тежко положение, но дали грешните хора ги съветваха, дали искаха да пренесат модела от Литекс в ЦСКА? Когато цари патриархат, няма как да се случат нещата!“, допълни Юмеров.

„Трябва да признаем, че Гриша Ганчев опита да помогне на ЦСКА - и с емблемата, и със стадиона. Но чисто игрово, нещата не се получаваха. Според мен това е резултат от много грешки, натрупани през годините. Най-вече в селекционен план. Така и не успяха да догонят Лудогорец“, заяви Стефан Йорданов.

Какво да очакваме от ЦСКА?

ЦСКА ЦСКА 1948

„Ръководството трябва да излезе и да поеме отговорност - не само на думи. Това важи за Стоян Орманджиев и Филип Филипов. И двамата са дали много на ЦСКА, но трябва да поемат отговорност. На 7 май чухме как ще подобряват нещата, но се оказа, че 24 дни по-късно става по-зле. Трябва да започнат да градят от нулата, защото моделът „Гриша Ганчев“ явно не работи в ЦСКА“, категоричен бе Бойко Димитров.

„Настоящото ръководство малко закъсня. Трябваше по-рано да излезе и да обяви кой е собственик, кой каква роля ще заеме. Феновете на ЦСКА вече не могат да чакат“, допълни Джем Юмеров.

„Следващият сезон ще бъде по-скоро преходен. Почти целият състав е за подмяна и не виждам как ще постигнат резултати през следващата кампания. Ще видим, може да ни опровергаят с някой успех. Едва ли ще е в първенството, но защо пък не за Купата?“, сподели Стефан Йорданов.

Какво трябва да се случи в Левски?

Левски Черно море Марин Петков

„В Левски Станислав Генчев трябва да доведе качествени футболисти. Видяхме, че знайни и незнайни герои като Фадига, Дарлан и Охене не вършат работа. Ще трябва по-внимателно да се вгледат в селекцията и да доведат качествени футболисти. Ако вземат на Асими Фадига 200 хиляди евро, на „Герена“ трябва да вдигнат банкет“, каза Димитров.

Генчев каза, че преговорите са се забавили, тъй като е искал нещата да станат по неговия начин. Дано това да е така и той да има последната дума за футболистите, които ще бъдат привлечени. Предстои бурно лято. Дано Генчев оправдае доверието, което му е дадено“, завърши Джем Юмеров.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Възкресители от всички сдружения, обединявайте се!

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес