Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станислав Генчев: Щях да дам дузпа за ЦСКА, но преди това и червен картон за Лиъм Купър

24 октомври 2024, 16:44 часа • 1279 прочитания

Наставникът на Левски Станислав Генчев бе призован да коментира съдийството от мача срещу ЦСКА, спечелен с 1:0 от "сините". Няколко ситуации от срещата породиха полемики, като от ЦСКА имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Аарон Исека. Генчев призна, че за него това е дузпа, но и отбеляза, че ако бе главен съдия на мача, би показал директен червен картон на Лиъм Купър.

Дузпа за ЦСКА, но и червен картон за Лиъм Купър

"Щях да дам червен картон на Купър и след това да свиря дузпа за тях, ако аз бях съдия", заяви Станислав Генчев на пресконференция преди мача срещу Берое. "Очаква ни труден мач срещу отбор, който играе агресивно, играе добре и най-малкото подценяване ще ни изиграе лоша шега. Победата ни е важна, футболистите тренираха много добре с настроение, което е нормално", добави треньорът.

Станислав Генчев

Кадровите проблеми на Левски

"Асен Митков има неприятна контузия, която ще го извади за повече от месец от игра. Карлос Охене започна тренировки вчера, ще го преценим. Кристиан Макун е под въпрос, Келиан ван дер Каап тренира, но при него проблемът ще се реши с оперативна намеса. Евертон Бала не е тренирал до сега с отбора, той остава под голяма въпросителна", добави още Генчев.

Позицията на Генчев за БФС и глобите за дербито

"БФС трябва да отговорят какво нередно са видели. От много време е нямало дерби, което е преминало по толкова благоприятен начин. Феновете се държаха така, както трябва да бъде. Може да е имало хвърляне на запалки или бутилки вода, за което клубовете трябва да бъдат глобявани. Ние обаче не можем да контролираме какво да скандират нашите фенове. Подкрепям позицията на клуба и трябва да се вземат мерки в това отношение. Това са грешни пари, не трябва да бъдем глобявани за такива неща", коментира треньорът на Левски.

ОЩЕ: Гонзо: Загубата с 0:5 не е позорна, не вярвам футболистите да са играли хазарт

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес