Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като окачи бутонките: Звезда на Ботев Пловдив получава пост в клуба

08 октомври 2024, 11:30 часа • 544 прочитания

Една от звездите на Ботев Пловдив ще получи пост в клуба, след като сложи край на кариерата си. Става въпрос за 33-годишния нигерийски нападател на „канарчетата“ Антъни Уджа. Това разкриха колегите от „Тема спорт“.

Антъни Уджа се възстановява от тежка травма

Както е известно, Антъни Уджа пристигна в Ботев през лятото като веднага се утвърди в титулярната единайсеторка на Душан Керкез. Бившият футболист на Кьолн, Майнц и Вердер Бремен обаче получи тежка контузия в коляното в двубоя с Панатинайкос в Лига Европа и трябваше да се подложи на операция. Очаква се той да се завърне в игра в началото на 2025 година.

Антъни Уджа

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Голям залък лапни, голяма дума не казвай!

Какво ще работи Уджа в Ботев?

Наскоро спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек разкри, че привличането на Уджа е дългосрочен проект като той ще остане в клуба и след като сложи край на състезателната си кариера. Шефовете на „канарчетата“ и треньорът Душан Керкез вече са говорили с нигериеца и той ще стане част от щаба на специалиста, когато окачи обувките на пирона. Очаква се Уджа да стане наставник на нападателите в Ботев, както и да помага за по-бързата адаптация на африканските футболисти в тима.

Вчера пък съпругата на Ивелин Попов "отговори с песен" на провокацията на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес