Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на съдиите: Клубове са ме заплашвали по телефона, това трябва да спре

12 септември 2024, 21:40 часа • 1388 прочитания

Новият шеф на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Станислав Тодоров разкри, че като съдия му е било оказвано натиск от клубове. Той не пожела да навлезе в подробности, но призна, че такъв натиск е имало и от клубове от Първа лига. Според него тези практики трябва да бъдат прекъснати веднъж завинаги.

Родната действителност: Клубове звънят на съдии да ги заплашват

"Може и да има клубове, които оказват натиск. Ако има някакво обаждане, да ми бъде споделено, след това ще взема необходимите мерки, за да не се оказва този натиск, да свирят това, което има и да са спокойни. Във времето е имало такива случаи, аз съм имал такива случаи, които съм споделял на Съдийската комисия. Когато се вземат мерки, тези хора спират да звънят. Не виждам защо трябва да се притесняват съдиите, те са на терена, за да са отборите в равни условия", каза Тодоров пред dsport.bg.

Станислав Тодоров

"Не е било един клуб, има много хора покрай клубовете, които се занимават с тази работа и пречат на целия процес, който се случва във футбола. За клубове няма какво да говоря, с мен беше преди много години, споделял съм го веднага, няма да влизам в подробности. Искам ако има такъв натиск, такова обаждане, да споделят. Може да е от някой колега, от някой клуб. Аз ще го изнеса това нещо като информация", добави още той.

"Имало е и случаи с клубове от Първа лига. Разбира се, има ли нещо такова, ще уведомим президента, ще вземем мерки срещу такъв тип поведение. И във Втора, и в Трета лига ако има, трябва да се спре. Не мога да кажа точно какво казват, заплашвали са ме мен, много пъти съм ходил да давам информация, заплашван съм и със семейството, не ми е попречило да си продължа кариерата докрай. Със сигурност съм се замислял да се оттегля, но в крайна сметка сме съдии на терена, трябва да имаме здрава психика и здрав характер, не трябва да се отказваме от това, а да си вършим нашата работа", коментира Тодоров.

ОЩЕ: Кандидат-депутат и медицински физик: Кой е новият отговорник за ВАР в България?

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес