Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Расизъм, червен картон и куп положения: Левски и АПОЕЛ Никозия не се победиха (ВИДЕО)

08 юли 2023, 20:13 часа • 4033 прочитания

Левски и АПОЕЛ Никозия не се победиха в последната контрола на "сините" преди старта на новия сезон в efbet Лига. Двата отбора завършиха 0:0, а срещата бе белязана от расистки скандал през първата част, когато се наложи от щаба на Николай Костов да укротяват привържениците. След почивката футболист на кипърския тим бе изгонен с втори жълт картон. Положения не липсваха и пред двете врати, но до гол така и не се стигна.

Обилен дъжд отложи първия съдийски сигнал на двубоя в Правец с 20 минути. В началото Краев отправи няколко далечни удара, които не попаднаха в целта. По-сериозно положение дойде в 15-ата минута, когато Роналдо бе изпреварен малко пред голлинията от съперников състезател и пропусна да отбележи.

ОЩЕ: Медицинско светило успокои Левски - Бари няма да ляга втори път под ножа

Кипърците вдигнаха оборотите, а в 35-ата минута бяха много близо да открият резултата. Фетфацидис шутира опасно от фал. Пламен Андреев не се намеси по най-убедителния начин, а Чебаке шутира от непосредствена близост в напречната греда. Впоследствие топката беше изчистена от Хосе Кордоба.

Секунди по-късно се случиха неприятни сцени. Главният съдия Димитър Буров бе информиран за расистки скандирания на "сини" фенове към футболисти на АПОЕЛ Никозия. От щаба на столичаните успокоиха привържениците си, като лично Валери Божинов помоли запалянковците да прекратят подобни действия.

ОЩЕ: Звезда на Левски: Преродих се от пепелта и съм готов да победя (СНИМКА)

След почивката Уелтън, Джемили и Галчев тестваха уменията на Вид Белец, който се намеси подобаващо при всички удари. Кипърците отвърнаха с няколко добри нападения, завършили без успех. Малко след 60-ата минута Матео Сушич влезе много грубо в краката на Уелтон и бе изгонен с втори жълт картон. Това предизвика гнева на старши треньора на АПОЕЛ Рикардо Са Пинто. Разрази се меле между двата състава, което бе прекратено доста трудно.

До края опасни изстрели имаше и към двете врати. До попадение така и не се стигна, а резултатът остана 0:0. На 15 юли Левски се изправя срещу ЦСКА 1948 в първия си мач от efbet Лига.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: ЦСКА гърми, Левски спи

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес