Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мечо блести за победа на Спартак срещу 10 от Хебър, "гробарите" изтърваха дузпа (ВИДЕО)

22 юли 2024, 20:56 часа • 1877 прочитания

Спартак Варна постигна категоричен успех при визитата си на Хебър с 2:0 в двубой от първия кръг на efbet Лига. Ахмед Ахмедов-Мечо блесна с гол и асистенция за "соколите". Автор на другото попадение бе Антонио Вутов, който реализира в добавеното време на сблъсъка. "Гробарите" играха с човек по-малко от 17-ата минута, когато Николай Николов получи директен червен картон.

Въпреки че бяха с 10 души на терена, домакините пропуснаха дузпа в началото на втората част. Мачът на стадион "Георги Бенковски" ще се запомни със скандалното състояние на тревното покритие.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Изпусната дузпа и автогол закопаха ЦСКА срещу Лудогорец на старта в Първа лига (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Спартак се завърна с победа в елита, червен картон реши мача

Гостите стартираха срещата в по-добро темпо, а Петър Дебърлиев трябваше да се намесва. В 17-ата минута главната съдийка Християна Гутева бе извикана от ВАР, за да преразгледа грубо влизане на Николай Николов в краката на Ивей Румееш. Тя реши да декорира защитника на Хебър в червено. Така домакините останаха с 10 души на терена.

Хебър изтърва дузпа

В следващите минути тревното покритие затрудняваше футболистите и на двата отбора да създадат опасно положение. Едва в добавеното време на първата част Ахмедов се озова на точното място в наказателното поле, за да открие резултата. След почивката пазарджиклии получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Франьо Пърце.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Левски разката Локомотив София на старта на Първа лига, „разочарование“ на Генчев блести с два гола (ВИДЕО)

🔵⚪ На почивката водим с гол срещу Хебър! 💪⚽️ Нашите момчета се справят отлично до момента. Подкрепяйте ги и през...

Публикувахте от FC Spartak Varna, ФК Спартак Варна в Понеделник, 22 юли 2024 г.

Ахмедов вкара от дузпа, Спартак се спука да изтърва

Зад топката застана Збун, който стреля в аут и опропасти страхотен шанс. Ахмед Ахмедов реализира за втори път, но се намираше в засада и голът бе отменен. Четвърт час преди да изтече редовното време появилият се от скамейката Антонио Вутов уцели греда. Златна възможност пропиля и Ивееш, който бе излязъл очи в очи с Дебърлиев.

Бивш левскар вкара, бивш цесекар асистира

Тимът на Веселин Великов създаваше напрежение от статични положения. Мартин Величков и защитата пред него обаче се справиха и запази мрежата си суха. В самия край на срещата Даниел Халачев комбинира с Ахмедов, ала не успя да нанесе удар от близка дистанция. От последвалия корнер и развилата се ситуация Грънчов уцели напречния стълб. В заключителните секунди Ахмедов центрира към Вутов, който засече и сложи точка на спора.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Турски медиен магнат иска да купи български клуб?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес