Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец с огромна издънка: Шампионите пропуснаха да се доближат до върха (ВИДЕО)

05 март 2023, 18:58 часа • 5366 прочитания

Лудогорец допусна изненадващо поражение от Пирин Благоевград с 0:1 в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. В добавеното време на първото полувреме Преслав Йорданов беше точен за тима на Христо Янев от дузпа. Разградчани пропиляха куп положения пред вратата на своя противник, но трябва да се отдаде заслуженото и на стража на гостите Максим Ковальов, който направи многобройни класни спасявания, за да съхрани аванса на отбора си.

Домакините започнаха по-активно срещата. Рай Насименто и Игор Тиаго обаче не бяха точни с глава. В 30-ата минута се откри най-чистата възможност до момента. Макрецкис  бе на изгодна позиция, но уцели Падт в тялото. Малко преди края на първата част Франко Русо препъна Даниил Кондраков в наказателното поле на Лудогорец. В първия момент бе вдигнат флаг за засада, но след дълго преразглеждане на ситуацията бе отсъден 11-метров наказателен удар. Преслав Йорданов не сбърка от бялата точка, за да изведе благоевградчани напред в резултата.

ОЩЕ: Тодор Неделев вече е играч на Лудогорец, ето колко ще прибира в Разград

😣 ПОЧИВКА: Пирин (Благоевград) води на Лудогорец с 1:0 ⌨️ Какво се случи през първото полувреме 👉...

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в Неделя, 5 март 2023 г.

След почивката стражът на Пирин Ковальов продължаваше да блести. Новото попълнение Тодор Неделев бе много активен, а с пропуски също се отчетоха Тиаго и Кирил Десподов. Младият Доминик Янков имаше прекрасни възможности да възстанови равенството, но на два пъти прати топката високо над противниковата врата. Играчите на Шимунджа демонстрираха своите нерви много сериозно и имаха претенции към гостите, че бавят играта. 

ОЩЕ: Тодор Неделев: Почувствах се нежелан в Ботев Пловдив (ВИДЕО)

В 10-минутното продължение Питровски, Десподов и Русо пропуснаха за домакините, а синът на Крум Бибишков - Марсел излезе очи в очи с Падт, но изстрелът на младия нападател бе прекалено слаб. След днешната загуба Лудогорец се отдалечава от върха. Разликата с ЦСКА, който също стъпи накриво срещу Локо Пловдив е 4 точки. Благоевградчани от своя страна натрупаха актив от 16 точки преди сблъсъка с Хебър в борбата за оцеляване. 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес