Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА работи усърдно за безболезнена раздяла с високоплатен играч

22 юли 2024, 09:42 часа • 753 прочитания

Столичният гранд ЦСКА работи усърдно за безболезнена раздяла с един от най-високоплатените си футболисти Амос Юга. Ръководството на "червените" е провело разговор с полузащитника, за да го информира, че се търсят варианти за негов изходящ трансфер, съобщава "Тема Спорт".

ЦСКА проведе разговор с Амос Юга за неговото бъдеще

Още в края на миналия сезон стана ясно, че ЦСКА ще търси раздяла с Юга, чийто договор бе подновен през пролетта. Едва сега обаче са предприети конкретни стъпки за раздяла с халфа. На "Армията" се надяват, че ще намерят клуб, който да пожелае Юга в редиците си, за да може да се стигне до по-лесна раздяла.

Амос Юга

На "Армията" търсят нов отбор на Юга

Не е ясно обаче какво ще се случи, ако ЦСКА не успее да намери отбор на Юга. Пред "червените" винаги стои опцията за едностранно скъсване на договора с Юга, но това би струвало страшно много пари на клуба. Футболистът получава сериозна заплата на "Армията", а договорът му бе подновен съвсем наскоро.

Друга опция е самият Юга да се съгласи да разтрогне договора си без финансови претенции, но това изглежда като малко вероятен сценарий. В момента халфът лекува контузия в петата и пропусна дербито срещу Лудогорец, загубено след изпусната дузпа и автогол

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес