Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Везенков: Оставих една мечта - НБА, но сега целта е Евролигата (ВИДЕО)

25 юли 2024, 19:06 часа • 911 прочитания

Александър Везенков даде интервю след завръщането си в Олимпиакос и официалната пресконференция, на която бе представен. Българската звезда призна, че е оставил мечтата, наречена НБА, но не съжалява за решението си. Според Саша Олимпиакос е неговото място и ще се бори за спечелване на Евролигата с гранда от Пирея.

Везенков се прицели в Евролигата след завръщането в Олимпиакос

„Желанието ми е да печелим титли, купи, мачове, но най-важно е да сме здрави. Чувствам се добре, спокоен съм. Не е лесно, защото оставих една мечта НБА. Просто прецених, че Олимпиакос е моето място. Дава ми спокойствие, увереност това, че те вярват толкова в мен. Дава ми и стимул да работя, да дам всичко на феновете, които направиха това – не само днес, но и преди като бях тук“, каза Везенков пред Дарик радио и dsport.bg.

Везенков е винаги готов да играе за България

„Евролигата ми липсва и това е единствената цел. Винаги съм казал на президента на федерацията и на треньора, че когато съм здрав и отборът ме пуска, винаги съм на линия. Няма значение дали преди два дни съм играл 40 минути, или не. Надявам се ноември да ме пуснат. Победихме Германия и имаме реални шансове да се класираме на Европейско първенство. Ще е много хубаво“, добави той след официалното си представяне.

„В края на деня е важно да си щастлив и да се бориш с хора, които те уважават, за тях си важен и във всяка една битка са с теб. Това чувствам, остава още месец от подготовката“, каза още българската звезда.

ОЩЕ: Везенков обясни защо е напуснал НБА при грандиозното си представяне в Олимпиакос (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес