Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Везенков обясни защо е напуснал НБА при грандиозното си представяне в Олимпиакос (ВИДЕО)

25 юли 2024, 16:09 часа • 2609 прочитания

Най-добрият баскетболист на България Александър Везенков обясни защо е предпочел да напусне НБА и да се завърне в Олимпиакос на официална пресконференция, на която грандът от Пирея представи MVP на Евролигата за сезон 2022/23. Родният национал беше посрещнат по грандиозен начин от феновете на "червено-белите".

Преди началото на събитието много запалянковци на Олимпиакос се бяха събрали, за да приветстват обратно Везенков. Те дори забавиха старта на пресконференцията, а при появата си в залата запалиха димки и факли. Така привържениците посрещнаха българската звезда, която подписа петгодишен контракт за 18.5 милиона евро.

Александър Везенков за трансфера в Олимпиакос: Връщам се при моето семейство

"Искам да благодаря на тези двама господа до мен, които направиха всичко възможно да се върна тук. За мен Олимпиакос е семейство. Връщам се, за да постигнем целите си заедно. Благодаря на всички, които дойдоха днес въпреки горещото време. Радвам се, че се върнах и че отново ще играя с бившите си съотборници си и с новите момчета", заяви Саша.

„Определено контактът ми с хората от Олимпиакос има роля за завръщането ми, след като прекарах пет години в този отбор. Искам да благодаря на Раптърс, защото те разбраха моите желания. Те искат играчът да бъде щастлив и аз благодаря на треньора, защото за краткото време, в което говорихме, той разбра ситуацията и му желая всичко най-добро", допълни българинът.

Везенков обясни защо е напуснал НБА

„Мислех за това до последно - дали искам втори шанс в НБА и дали мога да се справя по най-добрия начин. Най-важното е да сме щастливи и да се борим за титли. Искам да покажа какво мога и това е най-правилното решение според мен. Моето мото е, че не всичко е за всеки. Невинаги си пасваме навсякъде, като тук е по-добре за мен", обясни напускането си на НБА Александър Везенков. 

"НБА е училище, липсваше ми Евролигата"

"Знам къде съм и харесвам отговорността, която поемам. Няма да се променя. Ще правя това, което съм правел и досега. Не ме интересуват парите, винаги ще давам 100% от себе си. НБА е като училище. Това е нещо, което човек трябва да изпита, за да го разбере. То обаче остана назад, а сега гледаме напред. Липсваше ми Евролигата и затова съм обратно тук", завърши новата стара звезда на Олимпиакос.

ОЩЕ: "Везенков ще съжалява": Министърът на спорта за завръщането на Саша в Олимпиакос

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес