Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сакраменто с пета поредна победа, Везенков с елегантни отигравания (ВИДЕО)

18 ноември 2023, 11:02 часа
Реклама

Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс постигнаха пети пореден успех в НБА, побеждавайки Сан Антонио Спърс със 129:120 точки като гост във втория мач от вътрешния турнир на Лигата. Саша прекара почти 17 минути на паркета, като се отчете с 5 точки и 4 борби.

17 минути за Александър Везенков при победа над Сан Антонио

Везенков направи една тройка, а две от четири стрелби му бяха успешни. Най-силен за Кингс бе звездата на тима Де'Арън Фокс, който наниза 43 точки и добави 8 борби и 8 асистенции, а центърът Домантас Сабонис завърши с 27 точки, 14 борби и 7 асистенции.

Играчите на Сан Антонио Спърс бяха прецизни в стрелбата, като реализираха 54 процента от опитите си, включително 43 процента от тройката. За Спърс новата звезда Виктор Уембаняма реализира 27 точки и 9 борби, а Зак Колинс вкара 28 точки.

По този начин Сакраменто вече има 7 победи и 4 загуби от началото на редовния сезон и заема 6-то място в Западната конференция. Тимът е водач и в своята група във вътрешния турнир с два успеха от две срещи. За Спърс проблемите продължават и след седмата поредна загуба отборът е на 13-та позиция на Запад.

Преди дни Везенков и Сакраменто отново надвиха ЛА Лейкърс на ЛеБрон Джеймс (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес