Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къри влиза в "клуба на милионерите", подписва рекорден догорор с Голдън Стейт Уориърс

30 август 2024, 16:44 часа • 826 прочитания

Суперзвездата на отбора Стеф Къри и Голдън Стейт Уориърс се споразумяха да удължат договора му до сезон 2026-27 г., в който лидерът по отбелязани тройки в НБА и олимпийски златен медалист от Париж 2024 ще заработи близо 63 млн. долара. По този начин той ще се превърне в третия играч в баскетболната история със заработени поне 500 милиона долара само от заплати след ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант. Освен това Къри ще стане първият играч в историята, който ще заработи над 60 милиона в рамките на един сезон.

Рекордният договор на Къри го нареди до ЛеБрон и Дюрант

36-годишният Къри навлиза в 16-ия си сезон в НБА, като всички те са с екипа на "воините". Той е 10-кратен участник в Мача на звездите и 10-кратен участник в най-добрия отбор на НБА, участвал е в четири шампионата с Голдън Стейт и е двукратен MVP. Това лято той игра и в отбора на САЩ, който спечели олимпийското злато на Игрите в Париж, включително с бляскава игра в четвъртата четвърт, за да помогне на американците да победят Франция в мача за титлата.

Стеф Къри и САЩ Париж 2024

Миналият сезон обаче завърши с разочарование, след като Голдън Стейт пропусна плейофите след поражение в турнира за влизане в групите. Въпреки това през кампанията Къри блестеше, вкарвайки средно по 26,4 точки за Уориърс, а в кариерата си през редовния сезон е вкарвал средно по 24,8 точки.

ОЩЕ: Така се печелят четири олимпийски титли: Кевин Дюрант тренира и в дискотека (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес