Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сръбският министър на отбраната обяви гладна стачка

11 април 2019, 20:32 часа • 1606 прочитания

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин ще започне гладна стачка утре, 12 април, в сръбския парламент заради "насилието на опозицията над гражданите на Сърбия".

Вулин ще бъде придружен от около тридесет депутати от управляващото мнозинство в парламента, както и от част от представителите на управляващата партия в Общинския съвет на Белград, съобщава вестник "Вечерни Новости", цитиран от БГНЕС.

Вестникът посочва, че по този начин искат да посочат "насилието, извършено от Бошко Обрадович, Драган Гилас и Вук Йеремич", лидери на Съюза за Сърбия (СзС).

Очаква се през деня Вулин да обяви решението си президента Александър Вучич, министър-председателя Ана Бърнабич и неговите сътрудници в министерството.

Групата, която утре започва с гладна стачка, я счита за "единствения разумен и цивилизован начин да се покаже хулиганството и насилието, което лидерите на СзС извършват в Белград".

Заместник-кметът на Белград Горан Вешич, който обяви, че ще се присъедини към Вулин в стачката, каза пред Танюг, че в продължение на седмици агресивно малцинство от 50 души, организирано от Бошко Обрадович, Драган Джилас и Вук Йеремич, тероризират гражданите на Белград , унищожават градската собственост и пречат на движението на града.

"Те го правят, защото искат хаос и кръв по улиците", каза Вешич.

"Не виждам друг начин цивилизован и разумен начин да се противопоставим на хулиганите от опозицията, която унищожава собствеността на гражданите и гони инвеститорите от нашия град, освен да започнем гладна стачка", каза Вешич.

Той казва, че искат да привлекат вниманието на националната и международната общественост към терора, извършен от фашистите на Обрадович в Сърбия.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес