Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шекеринска: Убедена съм, че гласовете срещу блокадите ще се засилват

25 юни 2021, 13:55 часа • 2813 прочитания

Убедена съм, че с добри резултати ще успеем да убедим и най-големите скептици. Убедена съм, че гласовете срещу блокирането от когото и да е ще се засилват все повече. Видяхте, че през последните дни, след решението на България, критиката, която идва от другите европейски градове, е по-силна, отколкото разочарованието и критиката, които оправдано идват от нас, заяви македонският министър на отбраната Радмила Шекеринска.

„Когато нещата зависят от нас, аз съм оптимист, че щом даваш максимума от себе си, ще се появят и резултатите”, каза тя.

Въпросите при двустранни спорове не се свеждат само до това, какво можете да направите вие, а какво ще направи и другата страна. Не можете да използвате вашия оптимизъм, за да свършите тяхната работа, каза Шекеринска в отговор на журналистически въпрос във връзка с решението на България относно началото на преговорите за присъединяване на РС Македония към ЕС.

Според нея, по-умният подход е да се каже, че „зад гърба ни има голям успех, станахме член на НАТО, защото взехме умни решения”.

„Ще продължим да взимаме интелигентни решения и да провеждаме реални политики не само, за да покажем на ЕС, че се държим европейски, но защото знаем, че македонските граждани са европейци и очакват от нас европейски стандарти”, каза македонският министър на отбраната.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес