Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицотакис иска бързо съдебно преследване за влаковата катастрофа

06 март 2023, 13:29 часа • 1326 прочитания

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис поиска от Върховния съд на страната да даде "най-висок приоритет" на наказателните дела, предизвикани от фаталната влакова катастрофа миналата седмица, съобщиха от кабинета му.

"Гръцкият народ иска незабавно и задълбочено изясняване на криминалните инциденти, свързани с този трагичен инцидент", пише Мицотакис в писмо до прокурора на съда относно сблъсъка, при който загинаха най-малко 57 души и който разпали обществения гняв.

В писмото се уточнява, че съдебното разследване на трагедията е отделно от това, което вече е започнато от назначени от правителството експерти, предаде АФП.

ОЩЕ: Гръцкият премиер поиска прошка за жертвите от влаковата катастрофа

В неделя Мицотакис, който се очаква да се бори за преизбиране през април, поиска прошка от семействата на загиналите в най-тежката железопътна катастрофа в Гърция, докато хиляди разгневени протестиращи се събраха в Атина и влязоха в сблъсъци с полицията.

Катастрофата стана миналия вторник, когато товарен влак се сблъска челно с пътнически влак, превозващ над 350 пътници, много от които млади студенти.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес