Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследват атаката с хлорен газ в сирийския град Алепо

08 септември 2016, 10:18 часа
Реклама

Международната организация за забрана на химическото оръжие ще разследва подозренията, че властите в Сирия са използвали хлорен газ в район на град Алепо, контролиран от опозицията, предава Reuters.

Според обвиненията на противниците на режима в Дамаск, правителствените сили са хвърлили във вторник бомби - варели, като са предизвикали обгазяването на поне 80 души. Сирийска организация за човешките права дори твърди, че един човек е загинал при химическата атака, посочва още БНР. Сирийски военен източник изцяло отрече тези обвинения.

Actualno.com припомня, че вчера, 07.09.2016 г., сирийският град Алепо попадна под атака с хлорен газ. От правителството на Асад отричат да са използвали химически оръжия в гражданската война.

На фона на нестихващите бойни действия сирийската опозиция представи в Лондон план за политическо уреждане на конфликта в Сирия, съобщи по-рано bTV.

Планът предвижда Башар Асад да предаде властта на кабинет на националното единство, който да организира избори до 18 месеца. От правителството в Дамаск заявиха, че Асад няма да се оттегли.

Снимка: Архив

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес