Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин пристигна в Азербайджан (ВИДЕО)

18 август 2024, 21:10 часа • 3891 прочитания

Руският диктатор Владимир Путин, който е издирван от Международния наказателен съд, пристигна на държавно посещение в Азербайджан, съобщава контролираната от руската държава агенция ТАСС. 

Информацията потвърждава и беларуската опозиционна информационна агенция NEXTA, като от медията питат какво мисли президентът на Азербайджан Илхам Алиев за приемането на военнопрестъпник?

 

Заповедта за арест на Путин

През март 2023 г. Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на руския диктатор заради принудителното депортиране на украински деца в Русия след началото на пълномащабната война. Заповед за арест тогава бе издадена и за руския детски омбудсман Мария Лвова-Белова. ОЩЕ: Армения предложила на Русия споразумение, за да не арестува Путин на своя територия

Какво ще прави Путин в Баку?

Путин е на визита в Баку днес и утре, като целта е да обсъди с президента на Азербайджан уреждането на арменския въпрос, съобщава Анадолската агенция, позовавайки се на съобщение на Кремъл. 

Очаква се двамата да обменят мнения по актуални въпроси на регионалната и международната политика, по-специално азербайджанско-арменското уреждане, руско-азербайджанското стратегическо партньорство, съвместно изявление, подписване на междуправителствени споразумения и други документи. ОЩЕ: "Проблемът с Нагорни Карабах е решен": Азербайджан поиска разпускане на Минската група

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес