Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайската комунистическа партия започва пренаписване на Библията и Корана

18 юли 2023, 11:34 часа • 3145 прочитания

Китайската комунистическа партия започна 10-годишен проект за пренаписване на Библията и други религиозни текстове, предава Fox News.

В Евангелието от Йоан Исус се изправя срещу обвинителите на жена, хваната в прелюбодейство, като казва: „нека този от вас, който е невинен, пръв да хвърли камък по нея“.

Наказаните обвинители се изплъзват и Исус казва на жената: „Никой ли не те осъди?“ "Никой, господине", отговори тя. "Нито аз те осъждам", каза Исус. "Върви си и от този момент не съгрешавай повече."

Красива история за прошката и милостта.

Освен ако не сте служител на комунистическата партия в Китай. Тогава това е история за дисидент, който оспорва авторитета на държавата. Възможен скрит преглед на това как би могла да изглежда една Библия със социалистически характеристики се появи в китайски университетски учебник през 2020 г. Пренаписаният откъс от Евангелието на Йоан завършва не с милост, а със самия Исус, който убива прелюбодейката с камъни до смърт. ОЩЕ: Екстремистът Расмус Палудан пак подпали Корана, този път в Дания (ВИДЕО)

В цялата провинция Хенан местните служители на ККП принудиха протестантските църкви да заменят десетте заповеди с цитати на Си Дзинпин. „Няма да имаш други богове освен Мен“, станаха диктати като: „Решително се пазете от проникването на западната идеология“.

10-годишният проект за пренаписване на Библията, Корана и други свещени текстове е част от стремежа на Си Дзинпин да накара вярващите да служат на партията, а не на Бог, пише още Fox News.

На 19-ия партиен конгрес председателят Си заяви: „Ние ще… настояваме за китаизирането на китайските религии и ще предоставим активни насоки за съвместното съществуване на религията и социализма“.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес