Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китай няма да дава оръжия на Русия

14 април 2023, 12:22 часа • 3790 прочитания

Китайското правителство подчерта, че няма да предоставя оръжия на Русия в подкрепа на продължаващата инвазия на Москва в Украйна, нито сега, нито в бъдеще, съобщи ДПА, предаде БНР.  

"Ние не доставяме и няма да доставяме оръжия на страните в конфликта", заяви Цин Ган след почти двучасови разговори с германския външен министър Аналена Баербок в Пекин. Той добави, че стоките с двойна употреба, които могат да се използват както за граждански, така и за военни цели, се контролират от закона.

Ролята на Китай в Украйна е да насърчава помирението и да ускорява мирните преговори, заяви Цин Ган. "Няма да продължим да наливаме масло в огъня", подчертал е той, според официалния превод. ОЩЕ: Директорът на ЦРУ: Русия си вкара автогол и постепенно се превръща в колония на Китай

Междувременно стана ясно, че министърът на отбраната на Китай ще посети Русия от 16 до 19 април, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация на АФП.  

"По покана на руския министър на отбраната Сергей Шойгу министърът на отбраната Ли Шангфу ще направи официално посещение в Русия от 16 до 19 април", заявиха от Министерството на отбраната на Китай. но мини

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес