Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел: Открихме куршуми в телата на заложниците от Газа

22 август 2024, 22:17 часа • 2298 прочитания

Израелските военни заявиха, че в телата на шестима заложници, извадени от тунел в Газа по-рано тази седмица, са открити куршуми, което показва, че те са били застреляни.

Още: Израел обяви, че е прибрал телата на шестима заложници от Газа

Телата на Ягев Бухщаб, Александър Данциг, Йорам Мецгер, Надав Поппулуел, Хаим Пери и Авраам Мундер са били намерени в понеделник вечерта в южната част на ивицата Газа, съобщиха военните на следващия ден, въпреки че не е ясно какво е причинило смъртта им в плен, предава БГНЕС.

Още: Заради атаката на 7 октомври: Шефът на военното разузнаване на Израел напусна поста

Военен говорител заяви пред АФП, че са извършени прегледи и „са открити куршуми в телата на шестимата заложници“, иззети от обекта, нахлул от израелските сили в района на Хан Юнис. „Разследването на обстоятелствата по смъртта им продължава“, добави говорителят.

Още: Посланичката на САЩ в ООН: Сделката за примирие в Газа е на хоризонта

Шестимата загинали заложници бяха сред 251 души, заловени от палестински бойци по време на нападението на Хамас срещу Южен Израел на 7 октомври, което предизвика продължаващата война в Газа. От тях 105 души остават в палестинската територия, включително 34, които според военните са мъртви. Военният говорител контраадмирал Даниел Хагари заяви във вторник, че шестимата „са били убити, докато нашите сили са действали в Хан Юнис“.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес