Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иран: "Хизбула" е способна да се отбранява срещу Израел

21 юни 2024, 20:15 часа

Представителството на Иран в ООН заяви днес, че ливанската шиитска групировка „Хизбула“ има способността да се отбранява и да брани Ливан срещу Израел и предупреди, че „може би е дошло времето за самоунищожаване на незаконния режим в Тел Авив“, съобщи Ройтерс.

Реклама

Още: Кипър отвърна на "Хизбула", след като тя заплаши острова с война

„Всякакви неразумни решения на окупационния израелски режим да се спаси може да тласнат региона в нова война“, написа в социалната мрежа „Екс“ иранското представителство в ООН на фона на засилващото се напрежение между Израел и „Хизбула“.

Предупреждение от Гутериш

Същевременно генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви днес, че е дълбоко загрижен от засилващото се напрежение между Израел и ливанското шиитско движение „Хизбула“ и че миротворците на ООН се опитват да успокоят ситуацията, съобщи Ройтерс.

Още: Израел одобри планове за офанзива в Ливан

„Едно погрешно движение, една погрешна преценка може да доведе до катастрофа, която да отиде далеч отвъд границите и честно казано – отвъд нашето въображение“, заяви Гутериш пред репортери. „Нека бъда ясен: хората в региона и хората по света не могат да си позволят Ливан да се превърне във втора Газа“, допълни той, цитиран от БТА.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес