Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инцидент в руска гора: Тигър отвлече куче, а след това уби собственика му

05 декември 2023, 16:45 часа • 2717 прочитания

Тигър отвлече куче, а след това уби и собственика му. За инцидента съобщава CBS News като уточнява, че се е разиграл в Източна Русия.

Как започва всичко?

Сибирският тигър отвлякъл кучето на човек от село Обор. Той от своя страна тръгнал по следите на хищника, за да намери домашния си любимец. Мъжът обаче бил нападнат и убит от тигъра в гората. Тялото му е открито със следи от нападение от животно в отдалечения край Хабаровск, като то е било близо до останките на кучето. 

Властите решават съдбата на тигъра

На място са се отзовали полицаи и специалисти от местната ловна служба за изясняване на обстоятелствата около нападението. В зависимост от резултата от разследването властите ще решат дали да извадят тигъра от природата, съобщиха от полицията. ОЩЕ: Тигри държат в страх руско село (ВИДЕО)

Над 300 случая на скитащи тигри

Властите в Хабаровск съобщиха за почти 300 случая на тигри, скитащи в населените райони през 2023 г. Понякога големите котки са убивали кучета и са нападали хора, съобщи Moscow Times. По-рано тази година жителите на региона помолили съдения в Хага за военни престъпления руски президент Владимир Путин да помогне за осигуряване на по-добра защита от застрашените тигри, съобщава вестникът. ОЩЕ: Амурският тигър - оцеляването е възможно

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес