Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиляди отново протестираха срещу кабинета на Нетаняху (ВИДЕА)

18 юни 2024, 06:09 часа
Реклама

Хиляди израелци протестираха срещу правителството на министър-председателя Бенямин Нетаняху заради войната в Газа и неуспеха на договорката за освобождаване на заложниците.

Хиляди по учлиците на Тел Авив

Протестите набират скорост, като всеки уикенд десетки хиляди излизат по улиците на най-големия израелски град Тел Авив. Този път обаче протестиращите се отправиха към Йерусалим, за да се съберат пред израелския парламент и резиденцията на Нетаняху, настоявайки за нови избори.

ОЩЕ: Бурни протести в Израел: Нетаняху, махай се - нови избори (ВИДЕО)

"Всяко действие, което той прави, е в посока на унищожаването на Израел. Той е отговорен за това, което се случи на 7 октомври", заяви 73-годишният пенсиониран строителен инженер Моше Сандарович.

С барабани, клаксони и плакати с призиви за нови избори, хиляди стари и млади протестиращи призоваха за прекратяване на огъня, за да бъдат върнати у дома останалите заложници от Газа.

На 7 октомври бойците на "Хамас" заловиха 251 заложници. Според Израел 116 остават в Газа, включително 41, които армията смята са мъртви. Атаката доведе до смъртта на 1194 души в Израел, предимно цивилни.

ОЩЕ: Протестите срещу кабинета на Нетаняху се засилват

По данни на здравното министерство, контролирано от "Хамас", при ответните бомбардировки и сухопътната офанзива в Газа са загинали 37 347 души.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес