Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Донецката народна република ще поиска от Русия да признае независимостта й

22 май 2014, 16:41 часа

Върховният съвет на самопровъзгласилата се Донецка народна република реши да се обърне към Русия с искане за признаване на независимостта й, предаде ИТАР-ТАСС.

Реклама

Решението е прието единодушно на извънредно заседание на Върховния съвет на републиката, състояло се в град Донецк.

По време на заседанието председателят на Върховния съвет на Донецката народна република Денис Пушилин прочете текста на документа, който е адресиран до руския президент Владимир Путин, Министерството на външните работи на Русия и Съвета на федерацията.

В същото време другата самопровъзгласилата се република - Луганската народна република, призова Русия за въвеждането на миротворчески сили, за да се предотврати хуманитарната катастрофа, планирана от нелегитимното според тях правителство на Украйна, Това се казва в писмо от лидерите на Лидерите на самопровъзгласилата се Луганска народна република до президента на русия Владимир Путин, председателя на Държавната дума Сергей Наришкин и председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, предаде УНИАН.

В него се казва, че украинските въоръжени сили извършват актове на агресия спрямо мирното население на Луганската народна република.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес