Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Багдад опроверга информацията, че в Ирак има военна част на САЩ

16 септември 2015, 12:31 часа • 4922 прочитания

Багдад опроверга информацията, че в Ирак е пристигнало подразделение на армията на САЩ за непосредствено участие в бойните действия" срещу „Ислямска държава“.

Това съобщи Центърът за военна информация, единственият източник на официална информация за бойните действия в Ирак. "Командването на военната операция в провинци Анбар (граничеща със Сирия – ред) опровергава появилата се информация, че са спрени действията на иракската армия и отрядите на народното опълчение в Анбар", казва се в съобщението. В него се посочва, че „всички бойни действия на иракска територия се извършват под командването на иракските военни и на територията на страната няма бойни подразделения, пише БГНЕС.

По-рано в медиите се появи информацията, че военната кампания на иракските войски срещу „Ислямска държава“ в провинция Анбар е спряна по искане она САЩ. Нещо повече, този понеделник телевизия „Ал Арабия“ съобщи, че иракска база в източната част на провинция е пристигнало „подразделение от 160 американски войници, а също бронирана техника“ за непосредствено участие в бойните действия.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес