Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Донеси, избери си, вземи, без пари" в Асеновград тази неделя

28 юни 2019, 08:40 часа • 6795 прочитания

Базар за размяна на дрехи организират в Асеновград тази неделя, последният ден от месец юни. Инициативата е благотворителна и е под надслов "Донеси, избери си, вземи, без пари". Идеята на инициаторите от Център за местни инициативи и развитие-Асеновград (ЦМИРА) е да не се изхвърлят на боклука дрехи, които вече сме решили, че няма да носим. Защото, както е известно на много хора "отпадъкът за едни е богатство за други". А често се прави "разчистване" на гардероба в тази част от годината.

Целта е ненужните за едни тоалети да бъдат оставени на организирания базар. Няма ограничение, относно вида им. "Независимо дали са мъжки, дамски, или детски, ще им дадете шанс някой друг да ги поноси, а Вие, на свой ред да потърсите нещо по вкуса си сред съкровищата от чуждите ракли", казват организаторите.

Всички запазени и подходящи дрехи, които останат невзети след края на базара, ще бъдат предоставени на Дома за възрастни хора с физически увреждания, Центъра за обществена подкрепа или на други институции, където биха могли да влязат в употреба, посочват от ЦМИРА.

По време на базара ще бъдат поставени и две кутии за дарения. Едната за Лизавета Иванова, страдаща от "множествена склероза", а другата за малката Ева Чолакова, чието лечение от "синдром на "Юинг" продължава. Събирането на даренията не са обвързани с размяната на дрехи, а просто още една кауза към инициативата.

Събитието ще се състои тази неделя (30.06.19 г.) в сградата на Туристическия информационен център в Асеновград, като началото му е обявено за 09:00 ч.а финалът - за 18:00 ч.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес