Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 15 души ще търсят за новото Общинско предприятие в Асеновград

12 юли 2018, 09:53 часа • 2681 прочитания

В Асеновград ще има общинско „Социално предприятие за строителство, ремонт и поддържане на общинска собственост“.

Създаването му бе подкрепено с 22 от гласовете на съветниците в града. Сградата на новото звено ще бъде позиционирана в Промишлена зона „Север“ и ще съдържа три помещения. Чрез създаване на предприятието ще бъдат разкрити нови работни места.

Това ще се случи чрез отпускане на безвъзмездна финансова помощ по проект „Насърчаване на социалното включване на уязвими групи чрез осигуряване заетост в сферата на строитеството и поддръжката на общински обекти в община Асеновград“, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Срокът на изпълнение на проекта е 15 месеца, като началото му стартира на 02.07.18 г. Финансовата стойност е в размер на около 130 000 лева. Идеята е придобиване и възстановяване на трудовите навици у хората от целевата група. А именно - продължително безработни лица: над 54-годишна възраст; с основно или по-ниско образование; без професионална квалификация. Освен това, косвено ще се подобри състоянието на общинската инфраструктура и околната среда в община Асеновград.

Целта е, без да се губи време в провеждане на обществени поръчки, да се извършват малки ремонти и поддръжка на общински сгради, улични настилки и тротоари, зелени площи и т. н.

Професионалното оборудване за извършване на посочените дейности ще бъде закупено със средства по проекта. Подборът на персонала ще бъде извършван чрез конкурс. Екипът на новото Общинско предприятие ще включва директор, счетоводител, 11 общи работници и трима наставници (строителни техници), като последните ще бъдат назначени за срок от шест месеца.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес