Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джони Деп създаде изумителни творби, вдъхновени от картите Таро (ВИДЕО)

18 юли 2024, 16:51 часа • 1257 прочитания

Актьорът Джони Деп се е вдъхновил от символиката на картите Таро, за да сътвори нова колекция от изображения, която пуска в продажба днес, 18 юли, съобщава Ройтерс. Колекцията включва и почит към бившата му партньорка, френската актриса и певица Ванеса Паради.

Серията от принтове "Таро" на Джони Деп е изпълнена със смесена техника. Тя е лимитирана до 195 екземпляра и е с цена от 4500 долара за всяко отделно рамкирано произведение. Картините се продават от британския търговец на произведения на изкуството Castle Fine Art, с който Деп работи от известно време и чрез който продаде мрачния си автопортрет през юли 2023 г.

Още: Новото гадже на Джони Деп е руска манекенка (СНИМКИ)

Четири изумителни картини

Скрийншот: Castle Fine Art/YouTube

В колекцията на Деп има четири картини, вдъхновени от картите Таро - "Любовниците", "Императрицата", "Императорът" и "Силата", като във всяка от тях той е вложил конкретна символика, за която разказва в специално видео. 

"Винаги съм бил изключително любопитен спрямо картите Таро:, казва Деп във видеоклипа и допълва: "В картите Таро се крие голямо изкуство, датиращо от древни времена, както и неведомото умение за разчитане на значението им."

Символиката в картините

"Влюбените" представлява добре облечена двойка, като мъжът държи червена роза. Деп казва, че кавалерът закриля дамата и в това се крие част от красотата на картината.

Без очи, но с гримирани червени устни и руж, "Императорът" напомня за френски монарх от седемнадесети век и е вдъхновен от творба на Деп, направена по време на снимките на филма "Жана дю Бари", в която той играе крал Луи XV във Версай, пише БТА. Деп казва, че императорът сякаш не присъства, може да бъде заместен винаги. Актьорът добавя, че никога не би изобразил своето лице на тази картина.

"Императрицата", която е почит към Ванеса Паради, той е изобразил като глава на жена, носеща овехтяла корона. Джони и Ванеса бяха заедно в продължение на 14 години преди раздялата си през 2012 г. Двамата имат две деца и Деп твърди, че са останали "много близки". А короната на "Императрицата" може и да е преживяла много и тива да ѝ личи, но въпреки всичко продължава да блести. 

Четвъртата творба, вдъхновена от картите Таро - "Силата", изобразява гледащ слон и е надписана с думите: "Защо искаш да се бориш с нещо, което не иска да се бори с теб?" Творбата е вдъхновена от картина, която Деп е нарисувал, когато Паради е била бременна. Във видеото актьорът признава, че винаги е обичал слоновете, защото са лоялни животни, които защитават своите.

Още: Джони Деп променен до неузнаваемост на премиерата на новия си филм (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес