Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравей Джил, сбогом, Мелания! Следващата първа дама вече проектира ремонт на Белия дом

10 януари 2021, 08:52 часа
Реклама

Обратното броене е на път да приключи, Доналд и Мелания Тръмп ще се изнесат от Белия дом на 20 януари, когато Джо и Джил Байдън встъпват в длъжност съответно като президент и първа дама на САЩ.

Въпреки вълненията, причинени от привържениците на Тръмп във Вашингтон тази седмица, напускащият президент най-накрая се съгласи да извърши мирен преход, за да започне мандата на Джо Байдън, обобщава "Венити Феър".

В началото на всяка администрация е обичайно да има реформи в рамките на официалната резиденция на президента. Докато Джо Байдън се готви да встъпи в длъжност, съпругата му, учителката Джил Байдън, започва да се подготвя за пристигането в това, което те ще наричат „у дома“ през следващите четири години. Остават само 12 дни, докато двамата се преместят на „Пенсилвания Авеню“ 1600.

Според федералните документи за обществени поръчки, получени от американския портал TMZ, се разкрива, че един милион евро ще бъдат изразходвани за обновяване на баните в сградата на Източното крило на Белия дом, комплекса, в който се помещава и частно кино, и офиса на настоящата първа дама, където Джил вероятно ще прекара по-малко време от своите предшественици.

Досега порталът разкри, че възлагането на проекта ще бъде извършено от „Holmes Mechanical Contractors“, местна компания, специализирана във всички видове основни реформи, която вече има опит с Белия дом и други федерални агенции.

В допълнение към обновяването от баните е предвидено дълбоко почистване, предвидено в размер на около 100 000 евро, както и дезинфекция на килими в 132 стаи на комплекса, точно преди пристигането на новото президентско семейство.

Не забравяйте, че подобно на Джил, в началото на ерата на Тръмп, Мелания поиска ремонт на отделната си спалня, въпреки че именно съпругът й е имал последната дума за цвета на стените, както разкри директора на компания за събития Стефани Уинстън Уолкоф, една от бившите най-добри приятелки на Мелания през нюйоркския й период.

Според Уолкоф, Белият дом не бил на нивото на това, което първата дама искала. След последния ремонт тя превръща своята част от Източното крило в свое собствено частно пространство, със спалня, съблекалня и тоалетка на разположение, освен частна фитнес зала.

Превод:БГНЕС

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес